Contact

Crisisdienst

Verhalen van achter de voordeur

Home » Waar kan Vivenz helpen

Wie onze cliënten zijn? Het zijn mensen zoals u en ik!

Wie onze cliënten zijn? Het zijn mensen zoals u en ik die bij ons aankloppen met uiteenlopende problemen. Op deze pagina vertellen wij u het verhaal achter onze (voormalig) cliënten. Hun verhaal is er wellicht om u verder te helpen.  Om u een duwtje in de rug te geven om hulp te zoeken, en om te laten zien dat het iedereen kan overkomen.

Lees de verhalen van:
Mevrouw Yila (46)
De heer de Vries (58)
Jana (35)
Mustafa (22)

Verhalen van achter de voordeur

 

Mevrouw Yila (46)

Mevrouw Yila (46) woont samen met haar opgroeiende dochter. Er zijn periodes dat zij erg depressief en passief is. Haar dochter regelt dan het huishouden en de administratie, waardoor ze het soms te druk heeft voor haar huiswerk. De thuisbegeleider bespreekt met moeder wat het voor dochter betekent om zoveel op haar bordje te hebben. Ook neemt ze een stukje administratie over en leert zij moeder hoe zij zelf een kasboek opstelt.

 

De heer de Vries (58)

De heer de Vries (58) is eenzijdig verlamd door een herseninfarct. Hij maakt met iedereen ruzie, vooral met de schuldhulpverlening. De thuisbegeleider bespreekt met hem wat er precies gebeurt in sociale situaties waarin hij ontvlamt. Daarnaast ondersteunt ze hem in oefenmomenten in sociale vaardigheden. Meneer is nu veel rustiger. De thuisbegeleider overlegt met hem welke uitgaven hij wel en niet kan doen en voorkomt op deze manier dat meneer de schuldhulpverlening wordt uitgezet.

Jana (35)

Jana (35) is moeilijklerend en kan niet goed lezen. Alle e-mails van de school van haar zoontje Niels blijven dan ook ongelezen. Het gevolg is dat er veel misverstanden ontstaan tussen moeder en school. School vindt moeder Jana niet voldoende betrokken bij Niels. Ook vinden ze het onverantwoord dat Niels elke dag zakken snoep mee naar school krijgt. De thuisbegeleider ondersteunt moeder met in het contact met school. Ze bespreekt met moeder wat gezonde voeding is en spreekt af wekelijks alle e-mails en post door te nemen.

 

Mustafa (22)

Mustafa (22) heeft PTTS. Hij komt rond van een uitkering en een krantenwijk. De kranten die hij over heeft van zijn ronde, gooit hij niet weg. Hij bewaart ze, waardoor zijn huis vol met kranten staat. Mustafa’s huis raakt zo vol, dat hij nauwelijks beweegruimte heeft en er brandgevaar is. De thuisbegeleider helpt hem met het ordenen van zijn spullen en het, stukje bij beetje, opruimen van zijn huis.  Ze motiveert hem om naar de afspraken met de sociale dienst en zijn behandelaar te gaan. Ook ondersteunt ze Mustafa in het contact met de woningbouwvereniging.
X