Contact

Crisisdienst

Praat- en ontmoetingsgroep voor Parkinson patiënten

Enkele deelnemers van de cursus ‘Houdt je aandacht erbij’ hebben het initiatief genomen om een praat- en ontmoetingsgroep te starten. Het doel is om in een vertrouwde en veilige sfeer ervaringen uit te wisselen over de impact van de ziekte van Parkinson op het persoonlijke en het sociale leven. In de loop van de cursus ‘Houdt je aandacht erbij’ o.l.v. Joep Verduyn groeide de wens om in een vaste groep de contacten verder te zetten en uit te bouwen.

Vivenz, een eerste lijn instelling voor maatschappelijk dienstverlening in de Drechtsteden, zal deze praat- en ontmoetingsgroep begeleiden. Vivenz heeft ruime ervaring in het ondersteunen van groepen waarin lotgenoten ervaringen uitwisselen. De begeleiders zijn Irene Voorbij en Karin Schrijver. Er zal worden gewerkt aan de hand van thema’s die door de deelnemers zelf kunnen worden ingebracht. Als leidraad zal ook worden gebruikt het Parkinson Doeboek, leven vanuit eigen kracht en compassie van Josca Bos. Dit boek kunt u bestellen bij de website van de Parkinson vereniging of bij uw boekhandel.

Het Albert Schweitzer Ziekenhuis stelt de ruimte om niet beschikbaar en ondersteunt hiermee dit initiatief. De praat- en ontmoetingsgroep onderscheidt zich van de open Parkinson café bijeenkomsten omdat dit een vaste groep is van 8 à 10 deelnemers waardoor ze meer met elkaar vertrouwd raken en meer continuïteit en verdieping van de contacten mogelijk is. Er wordt dus van de deelnemers verwacht om – uitzonderingen daargelaten – alle bijeenkomsten aanwezig te zijn. Individuele medische vragen blijven uiteraard een aangelegenheid tussen de patiënt en de neuroloog en/of Parkinson verpleegkundige.

Voor nadere informatie en aanmelding kunt u zich wenden tot de initiatiefnemers Tanja van Beers (t.beers32@upcmail.nl, telefoon vanaf 2 oktober 078 – 6183998) of Eddie Rondelez (e.rondelez@chello.nl, telefoon 06 304 310 33).

De Parkinson Praat- en Ontmoetingsgroep is een initiatief van de Parkinsonvereniging, het Albert Schweitzer Ziekenhuis en Vivenz.

juni, 2022

29mrt(mrt 29)9:30 am05jul(jul 5)12:30 pmTraining tot Ervaringswerker in Dordrecht

X