Contact

Crisisdienst

KIES (Kinderen In Echtscheiding Situaties)

(alleen voor kinderen woonachtig in H-I-Ambacht, Zwijndrecht en Gorinchem)
Spel- en praatgroep voor kinderen van gescheiden ouders.

Kinderen en echtscheiding

Voor kinderen is een echtscheiding een ingrijpende gebeurtenis. Emoties lopen vaak hoog op en de vertrouwde situatie thuis staat op z’n kop. Kinderen voelen het verdriet van hun ouders en willen geen partij kiezen. Eigenlijk willen ze dat alles bij het oude blijft. Vaak heeft de situatie thuis ook negatieve gevolgen voor de schoolprestaties van kinderen.

Dit is KIES

KIES staat voor Kinderen In Echtscheiding Situaties. KIES biedt kinderen ondersteuning bij het omgaan met de scheiding van hun ouders. In deze spel- en praatgroep leren kinderen omgaan met de nieuwe thuissituatie. Kinderen kunnen bij KIES praten over de scheiding van hun ouders. Aandacht gaat speciaal uit naar wat de scheiding voor hen betekent. Kinderen leren omgaan met veranderingen, hulp vragen aan mensen in hun omgeving en vertrouwen opbouwen.

Bij KIES delen kinderen ervaringen met andere kinderen die ook een scheiding hebben meegemaakt. Door deel te nemen aan KIES begrijpen kinderen de situatie beter en kunnen ze er makkelijker met hun ouders of anderen over praten. Voor kinderen wordt KIES aangeboden voor twee groepen kinderen (Voor kinderen uit H-I-Ambacht en Zwijndrecht van 8 tot 12 jaar en van 12 tot 16 jaar. In Gorinchem voor kinderen uit groep 5 t/m groep 8 van de basisschool) die ouders hebben die gescheiden zijn. Het maakt niet uit of ouders kort of lang geleden gescheiden zijn. Het is ook mogelijk dat kinderen samen met hun broertje(s) / zusje(s) deelnemen aan KIES.

De bijeenkomsten

H-I-Ambacht en Zwijndrecht: De cursus bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten van een uur waarin kinderen in een groep praten over hun ervaringen met de scheiding van hun ouders. Daarnaast worden twee ouderbijeenkomsten georganiseerd.

Gorinchem: Deze cursus bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten van 5 kwartier waarin kinderen in een groep praten over hun ervaringen met de scheiding van hun ouders.

Informatie en aanmelding

Wilt u meer informatie over deze groep of wilt u zich aanmelden, bel dan met Vivenz: telefoonnummer 088 123 7000.
Ook kunt zich aanmelden via groepswerk@meevivenz.nl o.v.v. ‘KIES’.

Beide ouders moeten toestemming geven voor de aanmelding.

april, 2021

15jan(jan 15)9:30 am04jun(jun 4)11:30 amTalking Circle

11feb(feb 11)9:30 am08apr(apr 8)12:00 amEmpowerment

01apr9:30 am08jul(jul 8)12:30 pmWerken met je eigen ervaring in Dordrecht

X