Contact

Crisisdienst

Plezier op School

Home » Nieuws » Plezier op School

voor kinderen in
Drechtsteden, Hoeksche Waard, Alblasserwaard en Vijfherenlanden.

Sommige kinderen hebben het moeilijk op de basisschool. Ze worden gepest, afgewezen, zijn angstig of onhandig in het contact met anderen. De overgang naar het voorgezet onderwijs is voor alle kinderen spannend. Maar voor deze specifieke groep kinderen helemaal! Ze zijn vaak bang dat ze op de nieuwe school ook weer gepest of buitengesloten worden. Speciaal voor deze kinderen is de cursus Plezier op School ontwikkeld. Zodat ze met meer zelfvertrouwen aan het voorgezet onderwijs beginnen!

Plezier op School: wat houdt het in?

In de cursus werken kinderen  aan het vergroten van hun sociale vaardigheden. Dit gebeurt op een speelse en ontspannen manier. Kinderen  oefenen met contact leggen met andere kinderen en opkomen voor zichzelf. Ook wordt aandacht besteed aan positief denken en houding, oogcontact en stemgebruik. Tijdens de cursus worden kinderen  voorbereid op de eerste schooldag op het voorgezet onderwijs.

Een belangrijke meerwaarde van de cursus is dat kinderen  ervaren dat ze niet alleen zijn maar dat anderen ook dit soort problemen hebben. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die meedoen aan Plezier op School op het voorgezet onderwijs minder sociaal angstig zijn en minder worden gepest.

Voor wie?

Plezier op School is voor aanstaande brugklassers die op de basisschool moeite hebben met het maken van vriendjes, gepest worden of angstig zijn in het sociale contact.

Wanneer?

De cursus vindt plaats op twee aaneengesloten dagen in de laatste week van de zomervakantie. Zes weken na afloop van de cursus is nog een terugkombijeenkomst van anderhalf uur.

Locatie

De cursus vindt plaats: Oud Beijerland, Dordrecht en Gorinchem.

Door wie?

De cursus wordt gegeven door twee maatschappelijk werkers. Na aanmelding worden deelnemers samen met hun ouders uitgenodigd voor een persoonlijk kennismakingsgesprek met de trainers van de cursus.

Kosten? Deelnemen aan Plezier op School  is gratis.

Aanmelding:

Wilt u uw kind aanmelden bel dan met Vivenz: 088 -1237000. Ook kunt u zich aanmelden via de website of via groepswerk@vivenz.nl o.v.v. POS.

Plezier op school is onderdeel van het regionale programma mentale weerbaarheid. Hierin werken Vivenz en de Dienst Gezondheid en Jeugd samen.

X